CVC Reeuwijk wint cruciaal degradatieduel

20-05-2018 Nieuwkoop – De wereld ziet er voor CVC Reeuwijk na afgelopen zaterdag weer heel anders uit. De Reeuwijkers wonnen het cruciale degradatieduel in en tegen Nieuwkoop. In een zenuwslopende wedstrijd trok CVC met 1-2 aan het langste eind. Daardoor zijn de rollen omgedraaid tussen beide ploegen die moeten uitmaken wie van de twee rechtstreeks moet degraderen. Nu staat Nieuwkoop laatste en Reeuwijk met 2 punten meer

daarboven. Op de laatste competitiedag zal ontvouwd worden wie nog een kans krijgt via de nacompetitie. Nieuwkoop-CVC Reeuwijk werd zoals verwacht een echte degradatieclash met volop inzet om het beste ervan te maken. Beide ploegen sloten de 1e helft af met 0-0, waarbij Nieuwkoop in de beginfase de overhand had, maar waarbij later CVC Reeuwijk de wedstrijd meer en meer in balans bracht. In de 70e minuut deelde CVC Reeuwijk de eerste tik uit. Een counter uit het boekje kwam terecht bij Joep van Keulen die fraai de 0-1 binnen schoot. Vier minuten later had Nieuwkoop de schade al weer hersteld. Een vrije schop belandde in de ‘muur’ van CVC Reeuwijk. De scheidsrechter zag er een handsbal in, waardoor Nieuwkoop van de strafschopstip weer langszij kwam: 1-1.

Het was een moment dat Nieuwkoop verder zou kunnen doordrukken. Maar dat gebeurde niet. Reeuwijk hield zich knap staande en zocht ook nadrukkelijk naar de winnende treffer. In de 88e minuut leverde dat CVC Reeuwijk ook een strafschop op na hands in de 16-meter bij Nieuwkoop. Aksel Koopman weerstond de zware druk niet te mogen falen vanaf de penaltystip. Hij gaf Nieuwkoop-doelman Boekestein geen enkele kans: 1-2. Ook in de slotminuten bleef CVC Reeuwijk overeind ondanks verwoede pogingen van de thuisclub het onheil nog af te wenden. CVC Reeuwijk is bij winst volgende week thuis tegen DoCoS sowieso verzekerd van nacompetitie. In andere gevallen is het afhankelijk van Nieuwkoop dat een lastige uitwedstrijd heeft tegen TAVV. 

• Bericht: André van Egdom 

 

 
► Aksel Koopman (midden) in duel om de bal tegen Nieuwkoop. Hij schoot CVC Reeuwijk uit een strafschop naar de 1-2 zege.
 
► Lorenzo Stolwijk op weg naar het Nieuwkoop-doel. Een doelpunt werd het niet.
 
► Kopduel op het middenveld met de toekijkende Sven de Jong die terugkeerde in de basis bij CVC Reeuwijk.