60-jarig huwelijk van echtpaar De Jong-Verweij

16-05-2018 Reeuwijk De beide geboren Gouwenaren Fietje(80) en Jan de Jong-Verweij(84) wonen sinds vier jaar in Reeuwijk. In een prachtig appartement met mooi uitzicht over de Reeuwijkse nieuwbouw. Toen we hier kwamen wonen was alles kaal en nu is het bijna volgebouwd. Maar vanaf de vierde verdieping kijken we daar wel overheen.
De beide echtelieden hebben elkaar ontmoet op dansles.

Jan kon goed dansen en werd gevraagd assistent te worden bij Holthuizen. Hij moest weer een vrouwelijke assistente vragen en hij vroeg…jawel zijn latere vrouw.
Jan is zijn werkzame leven begonnen als plateelschilder maar hij was te precies met de details en zijn productie was dus te laag. Later werd hij verkoper in de  herenkledingwinkel van Van Eijk op de Goudse Markt. Maar dat zag hij niet als invulling voor zijn toekomst. Hij werd later amanuensis op de Rijks Middelbare Landbouwschool te Gouda, tegenwoordig Wellant College geheten.
De bruidegom heeft al veertig jaar MS en hij heeft desondanks altijd kunnen doen wat hij wilde zoals bijvoorbeeld op vakantie gaan met de caravan. Maar de laatste vier jaar zit hij in een rolstoel en wordt hij heel liefdevol verzorgd door zijn vrouw en twee dochters.
De hobby’s van Jan, hij was ’s avonds nooit thuis vertelde Fietje, waren:  Carnavalsvereniging de Hoempeka’s, de woningbouwvereniging en politiek.
Fietje werd, zonder enige ervaring toen de beide dochters het huis uit waren, verkoopster bij een damesmodewinkel in het weekend.
Het feest is gevierd in de Ronssehof en er waren felicitaties van Koning Willem Alexander en van een Gedeputeerde van de Provincie Zuid Holland.