Orgelconcert Herman van Vliet

2 Jun 2018 - 20:00

Bodegraven - Van Vliet is een musicus die velen aan zich weet te binden door zijn innemende speelstijl, verrassende registratievondsten en zorgvuldig samengestelde concertprogramma’s.

 

Ook voor dit concert heeft hij een veelzijdig programma samengesteld met composities van onder andere Bach, Widor en Tsjaikovski. Het programma is origineel opgedeeld in ‘kwartieren’ en bestaat uit een Duits, Frans, Russisch en Bodegraafs kwartier. Met name dit Bodegraafs kwartiertje is uniek.

Van Vliet is op zoek gegaan naar enkele composities, improvisaties en muzieknotities uit Bodegraven. Zo heeft hij een improvisatie van de onlangs overleden musicus Dirk Jan Warnaar nauwkeurig in kaart gebracht en zal deze als hommage ten gehore brengen. Ook heeft hij een professionele draai gegeven aan enkele muzieknotities van andere organisten uit Bodegraven. Van Vliet is zelf opgegroeid in dit dorp. Het spreekt voor zich dat dit Bodegraafse kwartier en daarmee ook het concert wordt afgesloten met een prachtige koraalfinale van eigen hand, met aansluitend samenzang. Het belooft een mooie, muzikale avond te worden.

Op 2 juni 2018 geeft Herman van Vliet een orgelconcert in de Dorpskerk te Bodegraven (Oude Markt 1).De toegangsprijs voor het concert is €6,- per persoon (kinderen onder de 16 jaar krijgen gratis toegang).