RVC ’33 moet nacompetitie spelen

14-05-2018 Reeuwijk-Dorp – De verslagenheid was groot bij Dennis Olman. De RVC-trainer kon maar niet bevatten hoe zijn ploeg een 2-0 voorsprong in de 2e helft zomaar kon weggeven. Het was ook bizar hoe de wedstrijd tegen VELO twee gezichten kende. In de 1e helft counterde RVC ’33 naar 2-0. De eerste RVC-treffer lag er al na 19 minuten in. Een voozet van Wouter Sluijs werd door Rens Mathot piekfijn ingekopt. Vijftien minuten later had

RVC opnieuw het net gevonden. Frank Stolwijk brak na een combinatie door en rondde beheerst af: 2-0. Die voorsprong nam RVC mee naar de kleedkamer en er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter de 2e helft kende een heel ander beeld. VELO pakte uit een ander vaatje en greep RVC direct naar de keel. Het deed RVC wankelen. De 2-1 lag er al in de 56e min. in. RVC raakte het spoor bijster. Hoewel het ook nog een kans op de 3-1 liet liggen, was de 2-2 toch onvermijdelijk.

En die kwam er ook toen RVC-goalie Stefan v.d. Meer - weer net terug na een langdurige blessure - mis greep en Jerry v.d. Laar de kans kreeg VELO naast RVC te brengen: 2-2. Ook die stand glipte door de vingers van de Reeuwijk-Dorpers. Zeven minuten voor tijd lag de bal op de stip, nadat Bjorn Verbeij tegenstander Djamairo Rigters haakte in het strafschopgebied. Daan van Rossum schoot de elfmeter binnen, waardoor VELO alsnog de volle winst opstreek: 2-3. RVC ’33 moet nu nacompetitie spelen om zich te handhaven in de 1e klas. Nog niet is duidelijk wie de tegenstander zal zijn in de 1e ronde. Wel is duidelijk dat de Reeuwijkers dat thuis mogen doen.
 

► RVC '33 ging voortvarend van start. Rens Mathot kopte de 1-0 binnen. (Foto: Letty Blanken)
 
► RVC-trainer Dennis Olman zit na de wedstrijd aangeslagen op de bank. Hij kon maar niet bevatten dat zijn ploeg de wedstrijd in de 2e helft zo uit handen gaf. (Foto: Letty Blanken)