Hoe staan de voetbalclubs uit onze gemeente ervoor!

10-05-2018 Bodegraven - De reguliere voetbalcompetitie bij de amateurs heeft nog 3 ronden te gaan. Hoe staan de clubs er uit onze gemeente voor? Wie moet vrezen en voor wie zit er iets moois in het vat? Bij de zaterdagamateurs moet CVC Reeuwijk dit seizoen de wrange vruchten plukken van de promotie naar een hoger niveau. Door veel personele problemen (blessures en andere redenen) blijkt de 2e klas te hoog gegrepen. De Reeuwijkers

staan laatste en moeten vrezen voor directe degradatie. Nieuwkoop, dat één plek hoger staat vanwege een beter doelsaldo, is nog te passeren, maar dan zal CVC Reeuwijk de uitwedstrijd (19 mei) tegen Nieuwkoop moeten winnen om zo nog nacompetitie te kunnen spelen voor handhaving in de 2e klas.
 

► Het spelen in de 2e klas lijkt voor CVC Reeuwijk beperkt te blijven tot 1 seizoen.

 

In de 3e klasse A is de degradatie van WDS een kwestie van tijd. De Driebruggenaren zijn rodelantaarndrager en staan 7 punten achter op Leiden dat voorlaatste staat. Dat gat is praktisch niet meer te overbruggen. WDS heeft door het vertrek van Rick Wils naar Sportlust ’46 veel kwaliteit moeten inleveren.

 

► Lourens Uiterwijk wist dit seizoen voor WDS het net wel eens te vinden. Ook hij zal echter degradatie niet kunnen voorkomen.


Opnieuw beleeft Rohda ’76 een wisselend seizoen tot teleurstelling van de aanhang, die hun club graag terugziet in de 3e klas. Er is nog een kans dat Rohda in de 4e klasse C de nacompetitie gaat halen. De meeste kans biedt de 4e plek in de eindrangschikking om de periodetitel van NSV ’46 of Aarlanderveen over te nemen als naar verwachting één van beide kampioen wordt. Daarbij komt dat Siveo ’60 de 3e periode moet winnen. Rohda ’76 heeft nog wel een moeilijke uitwedstrijd tegen NSV ’46, terwijl Floreant, de nr. 5, en dus ook op de 4e plaats aast, een veel lichter programma heeft.
 

 

► Rohda '76 gaf te vaak niet thuis. Zo ook tegen Siveo '60 waarbij de Bodegravers met 4-1 ten onder gingen (Foto: Kees v.d. Wilk)

 

Rijnstreek lijkt weer de rodelantaarndrager te worden in de 4e Klasse C. Rijnstreek had met 3 overwinningen een ongekende start en was zelfs een paar weken koploper. In de 2e helft van de competitie belandde het in een vrije val. Afgelopen weken fungeerden de Nieuwerbruggers steeds als kanonnenvoer.
 

In het zondagvoetbal ervaart ook RVC ’33 dat hun promotie vorig seizoen een keerzijde heeft. In de 1e klas hebben de Reeuwijk-Dorpers hun grens gevonden. RVC ’33 staat voorlaatste en dat betekent nacompetitie voor handhaving in de 1e klas. Er is nog een strohalm om nacompetitie te voorkomen, maar dat heeft RVC ’33 niet meer in eigen hand. Met zelf nog 2 wedstrijden te gaan (thuis tegen VELO en uit tegen Spartaan ’20) is winst noodzakelijk en moet het hopen op misstappen van Poortugaal dat 3 punten meer heeft met wel 1 wedstrijd minder gespeeld. RVC ’33 heeft het dit seizoen vooral laten liggen tegen lager geklasseerde ploegen.

► RVC '33 speelde in competitieverband voor het eerst tegen Olympia. Met 2-4 en 4-2 moest het buigen voor het meer ervaren Olympia. (Foto: Letty Blanken)

 

Bodegraven hunkert naar het einde van het seizoen. De genomen beslissing om volgend seizoen over te stappen naar het zaterdagvoetbal galmt nog na in de vereniging. Per direct stopten een paar selectiespelers, waardoor Bodegraven voor de laatste wedstrijden geen volwaardig team meer binnen de lijnen kon/kan brengen.
 

ESTO kan het voetbalseizoen wel kleur geven. ESTO profileert zich al als vereniging en doet dat ook met het 1e elftal. Het staat in de 3e klasse C riant aan kop. Met 6 punten voorsprong op runner-up Hillegersberg ligt het kampioenschap binnen handbereik. ESTO speelt zondag tegen Stolwijk. Dan lijkt het kampioenschap nog niet binnen te halen. Het is namelijk niet te verwachten dat Hillegersberg thuis tegen Bodegraven punten laat liggen. Echter een week later tegen Cabauw kan ESTO bij winst sowieso kampioen worden en daarmee is promotie naar de 2e klas een feit en clushistorie geschreven.
 

De reguliere voetbalcompetitie eindigt na het weekend van 26/27 mei, daarna begint voor sommige clubs nog de nacompetitie. 

• Bericht: André van Egdom
 

 
► Er viel al veel te vieren voor ESTO, maar het mooiste moet nog komen: Het kampioenschap in 3C!