CKV Reeuwijk verstiert kampioensplannen Korbis

10-05-2018 Waddinxveen – De voorbereidingen waren al genomen. De blauwwitte vlaggetjes hingen langs het veld. Korbis was vast van plan afgelopen woensdagavond het kampioenschap in de 2e Klasse F op eigen veld te gaan vieren. Echter CKV Reeuwijk verstierde de kampioensplannen van de Waddinxveners. Een op de tanden gemotiveerd Reeuwijk liet de ongeslagen koploper met een onverwachte 14-18 nederlaag met de staart

tussen de benen afdruipen. Het was al snel duidelijk dat Reeuwijk weinig trek had mee te werken aan een Waddinxveens kampioensfeest. Het nam een 2-4 voorsprong en daarna moest Korbis flink aan bak om nog met een 10-9 voorsprong de rust in te kunnnen gaan. In de 2e helft bleef die stand lange tijd staan. Het bracht twijfel bij Korbis. Het kreeg maar geen grip op de Reeuwijkers, die alsmaar verder groeiden in de wedstrijd. De verdediging stond als een huis en Reeuwijk behield ook aanvallend scherpte op de korf.

Bij 13-13 en nog 7 minuten te gaan sloeg Reeuwijk toe met de 13-14 en 13-15 van Coen Nuijten. Jens Verdouw deed kort daarna ook nog met 13-16 een duit in het zakje. Hij haalde daarmee ook z’n gram. De jonge korfballer kon de hele wedstrijd geen goed doen bij de scheidsrechter wat hem mateloos frustreerde. Reeuwijk had Korbis definitief aan de haak. Met nog treffers van Coen Nuijten en Robin Benard werd de eindstand op 14-18 bepaald tot teleurstelling van de Korbis-aanhang, die wel zin hadden in een kampioensfeestje. Dat zal er ongetwijfeld komen, maar afgelopen woensdagavond toch nog even niet!
 

• Bericht: André van Egdom

► CKV Reeuwijk in de aanval tegen Korbis. De Reeuwijkers verstierden de kampioensplannen van de Waddinxveners.