Rotary laat kinderen dromen

08-05-2018 Bodegraven-Reeuwijk - In de maanden maart en april zijn veel leerlingen uit groep 7 in Bodegraven-Reeuwijk op zoek gegaan naar hun droom. In twee lessen werd de kinderen geleerd hoe zij een verhaal kunnen schrijven of dichten. Dit is niet zomaar een verhaal, maar het gaat om hun droom.
Rotaryclub Bodegraven heeft vier schrijvers bereid gevonden om hun passie te delen met kinderen.

De schrijvers Esther van Lunteren en Matthja Sterk zijn razend enthousiast over het initiatief en hebben samen een heel mooi lesprogramma geschreven. In het programma komen verschillende verhaal – en dichtvormen aan de orde en leren de kinderen in stappen hoe zij hun droom goed kunnen verwoorden. Samen met Carin van Wijgerden en Henk Oskam bezochten Esther en Matthja nagenoeg alle scholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
Rotaryclub Bodegraven heeft vorig jaar het initiatief genomen om kinderen in aanraking te brengen met vormen van kunst en cultuur. Vorig jaar heeft schilder Harmen Kooistra zijn passie over schilderen gedeeld en dit jaar willen we kinderen laten zien hoe mooi schrijven is. Het idee is ontstaan doordat de leden van de Rotary iets willen bijdragen aan de samenleving. Dat kan zijn tijdens NL doet of door een het organiseren van het Groene Hart Spektakel in september, waarbij de opbrengst van het evenement naar een goed doel gaat.
Om te zien of dromen uitkomen worden alle verhalen en gedichten van de kinderen gebundeld in een boek. Een speciaal boek met meer dan 300 unieke dromen. Dit bijzondere boek wordt begin juni uitgebracht en op 6 en 7 juni in het bijzijn van de kinderen overhandigd aan een bekende schrijver.