Atelierroute van de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk

26 Mei 2018 - 11:00

Bodegraven- Reeuwijk- Op cultureel gebied belooft het een interessant laatste mei weekend te worden in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Twee beeldende kunst evenementen tegelijkertijd.De inmiddels bekende tweejaarlijkse atelierroute van de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk valt samen met Street Art kunst in de openbare ruimte. De laatste is georganiseerd door de culturele commissie van de gemeente.

 

Op diverse plekken op straten en muren in Bodegraven en Reeuwijk maken bekende straatkunstenaars vanaf 15 mei grote 3-dimensionale schilderingen waarin het lijkt of de voorbijganger deel wordt van de voorstelling.

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei van 11.00 tot 17.00 uur hebben 71 Kunstenaars op 36 locaties weer hun ateliers en huizen opengesteld om hun werk te tonen. Bij winkeliers, het Evertshuis, het Huis van Alles, de bibliotheek en bij de kunstenaars zelf liggen handige routeboekjes vol met informatie.

Op straat zal live muziek gespeeld worden en een dansvereniging geeft demonstraties. In het Evertshuis is vanaf 16 mei tot 21 juni een
overzichtstentoonstelling van de atelierroute deelnemers en in diverse winkels wordt hun werk getoond.

De service club “InnerWeel” gaf een donatie om minder mobiele ouderen zaterdag 26 mei met een bus van de organisatie “Van deur tot deur”comfortabel en gratis diverse kunstlocaties te laten bezoeken. Men kan zich hiervoor tot 19 mei aanmelden bij Trudie Haak van de ouderenbond. Tel: 06- 25168521 of per mail: Trudiehaak@hotmail.com.

Een unieke kunstfoto avondvoorstelling van de Bodegraafse fotograaf Ap Quist mèt muzikale omlijsting van de band A-passie luidt dit culturele weekend in. Tegelijkertijd wordt één van de wandschilderingen van Street Art bij het Evertshuis onthuld. Voor deze muzikale foto voorstelling die om 20.00 uur begint in de foyer en de grote zaal van het Evertshuis zijn kaarten verkrijgbaar aan de
kassa van het Evertshuis. Julianastraat 4, Bodegraven. Verdere details hierover en over alle deelnemende kunstenaars zijn te vinden op de website van de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk: www. kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl . U bent van harte welkom.