Dodenherdenking op begraafplaats Vredehof in Bodegraven

04-05-2018 Bodegraven -  Vrijdagavond vond op de begraafplaats Vredehof de Dodenherdenking plaats voor de Bodegraafse slachtoffers van WO II. Moeder Petra van Hall (piano) met haar dochter Jorieke (zang) en zoon Mathias van Hall (gitaar) zorgden voor een sfeervolle omlijsting.

 

 

 

Els Versteeght las het gedicht voor dat Dirk Jan Warnaar in 1975 schreef over 4 mei. Dirk Jan was de oprichter van de ‘Stichting 4 mei herdenking Bodegraven”. Hij overleed dit jaar op 62-jarige leeftijd. Hierna hield Ria van Lent een indrukwekkende voordracht over oorlog, geweld en chaos.

Alle slachtoffers werden door Cock Karssen gememoreerd door het noemen van hun naam en leeftijd. Even voor achten blies Astrid van der Wals de Last Post waarna de aanwezigen twee minuten stilte in acht namen en twee coupletten van het Wilhelmus zongen.

Er werden namens de gemeente bloemen gelegd door wethouder Jan Leendert van den Heuvel en Rinie Stolwijk en Esmé Nauta volgden dit door ook namens de “Stichting 4 mei herdenking Bodegraven” bloemen te leggen.

De herdenking werd gesloten met het zingen van “Climb ev’ry mountain” van Oscar Hammerstein. Het was een indrukwekkende bijeenkomst  “op dat wij niet vergeten”.