Twee minuten stilte in Nieuwerbrug

04-05-2018 Nieuwerbrug - Voorafgaand aan de dodenherdenking in Nieuwerbrug luidde Jan Hiemstra de klokken van de vrijheidstoren. Tijdens de twee minuten stilte in Nieuwerbrug was het dit jaar echt stil. Alleen de vogeltjes bleven fluiten maar er kwamen geen ronkende motoren en auto's langs zoals vorig jaar. Dat kwam omdat burgemeester Christiaan van der Kamp een wegafzetting bij het Wierickehuis

had geregeld. Volgens Ina Leeflang, voorzitter Oranjevereniging Prinses Juliana, was hij vorig jaar in Nieuwerbrug en had zich aan de geluidsoverlast die veroorzaakt werd door het vrkeer geërgerd.

De Last Post werd geblazen door Peter Bruin. Hij woont sinds twee jaar in Nieuwerbrug en heeft, toen hij nog in Boskoop woonde, bij een harmonie gespeeld. De heer Pijnacker liet een aantal duiven los als teken van vrijheid.Wethouder Dirk-Jan Knol vertelde over zijn bezoek aan kamp Sobibor. Hij memoreerde de woorden van de 94-jarige Jules Schelvis, de man die zeven concentratiekampen overleefde.Tot slot las hij een gedicht met de titel "verandering" voor, dat is geschreven door een scholier. Het gedichtje had  vorig jaar tijdens de 4 mei expositie in het Evertshuis gehangen. Carla Vonk las een gedicht voor met de titel "Twee minuten stilte". Het was een mooie en goed bezochte herdenkingsplechtigheid.