App voor onderzoek sportbehoefte mensen met beperking

03-05-2018 Bodegraven-Reeuwijk - De gemeente Bodegraven-Reeuwijk neemt samen met de gemeenten Zuidplas, Gouda en Waddinxveen  deel aan een door het ministerie gesubsidieerd project Grenzeloos Actief. Het doel is onderzoek doen naar de behoefte, het in “kaart brengen” en het doen van een passend sportaanbod voor inwoners met een beperking. 
 

Fonds Gehandicaptensport heeft hiervoor een app ontwikkelt: Uniek Sporten. Om Uniek Sporten extra op de kaart te zetten in de regio’s Midden Holland en Holland Rijnland zal van 8 mei tot 9 juni de Maand van Uniek Sporten plaatsvinden. Dit houdt in dat in alle gemeenten tussen Noordwijk en Krimpenerwaard er meerdere activiteiten zullen zijn om sporten met een beperking en de app Uniek Sporten extra aandacht te kunnen geven.

Zo’n 100 studenten van De Haagse Hogeschool zullen vanaf 4 mei de straat op gaan om in 19 gemeenten de wensen, behoeftes en drempels op het gebied van aangepast sporten inzichtelijk te maken. Dit zijn eerstejaars studenten van de opleiding Sportkunde. Ze zijn herkenbaar door witte shirts met het logo van Uniek Sporten.  De studenten gaan per gemeente een activiteit organiseren om de Uniek Sporten app onder de aandacht te brengen.

Bron Gouwe IJssel nieuws