Hub van Wersch in Parkvilla

4 Mei 2018 - 15:00

Alphen a/d Rijn - In het kader van de dodenherdenking op 4 mei ondersteunt Het Gilde een bijzondere voordracht. Schrijver en publicist Hub van Wersch zal dan een niet eerder gepubliceerd verhaal voordragen met als titel ‘De eersten’. Voordracht Hub van Wersch ‘…….opdat wij de vrijheid waard blijven’.


Op 4 mei 2018. Parkvilla, Park Rijnstroom, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG Alphen aan den Rijn.Tijd: 15.00 – 16.45 uur (met pauze) Toegangsprijs: € 2,50

Het is een verhaal over de meest fundamentele vraag waarvoor wij kunnen worden gesteld, de keuze tussen leven en dood. Het is gesitueerd in de tweede wereldoorlog. Vanaf de eerste zin sleurt de auteur de toehoorder mee in een dramatische en uiterst confronterende gebeurtenis.


Het verhaal dwingt onontkoombaar tot reflectie. Wat was, is niet voorbij. Alles kan altijd terugkomen. Het motto van de middag: “….. opdat wij de vrijheid waard blijven.”


Met het oog op dit specifieke thema heeft Parkfilmhuis de toegangsprijs laag gehouden. Hub van Wersch debuteerde met de historische roman ‘Heil uit de diepte’, schreef daarna een reisbundel en vervolgens een roman die later dit jaar verschijnt. Het verhaal dat hij op 4 mei voordraagt maakt deel uit van een verhalenbundel waaraan hij momenteel werkt.