Alphense Romeinenweek in NIGRVM PVLLVM

28 Apr 2018 - 12:00

Zwammerdam - Op 28 april start de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele

tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud. Op zaterdag 28 april om 12.00 uur opent de wethouder van Alphen aan den Rijn op NIGRVM PVLLVM (landgoed Hooge Burch) de Romeinenweek 2018 voor de hele gemeente Alphen aan den Rijn.

Op 28 april van 12.00 tot 16.00 uur. NIGRVM PVLLVM (landgoed Hooge Burch,  Spoorlaan 19 in Zwammerdam.  Altijd willen weten hoe een Romeinse hamburger smaakt? Kom ze zelf proeven op dit Romeinse festijn.

Op deze bijeenkomst presenteren de Alphense limes-musea, Archeon en NIGRVM PVLLVM, hun programma’s tijdens de Romeinsenweek 2018. Ook wordt een boek met platen van de limes ten doop gehouden.

En natuurlijk staat deze dag tot 16.00 uur en de rest van de Romeinenweek ook NIGRVM PVLLVM bol van de activiteiten. Op het terrein staat een Archeo Hotspot, een Romeinse Vicus, waar iedereen kan meehelpen met het onderzoeken van vondsten uit het Romeinse kampdorp van Zwammerdam. Kinderen kunnen meedoen aan opgravingen en er zijn rondleidingen door de Castellumtuin. Waan je in historische tijden bij de gevechten van de gladiatrixen van Verus Historia of neem een kijkje bij de Romeinse Uit-Markt in de Haven.