RVC ’33 klampt zich aan laatste strohalm vast

16-04-2018 Reeuwijk-Dorp – RVC ’33 heeft nog een kleine theoretische kans nacompetitie te ontlopen in 1B. Het versloeg daarvoor directe tegenstander FC Boshuizen met 3-2. De achterstand op de Leidenaren bedraagt nu 3 punten, maar Boshuizen moet nog wel 3 wedstrijden inhalen. De wedstrijd kenmerkte zich afgelopen zondag door veel balverlies bij beide ploegen en dat werd vooral geconpenseerd door veel fysieke inzet.

De eerste vette kans op een voorsprong was voor Boshuizen. De Leidse spits ging alleen op doelman Frank van Leeuwen af maar faalde in de afwerking. Dat deed daarna Wouter Sluijs even later beter. De RVC-aanvaller kreeg na goed toepassen van de voordeelregel vrije doorgang en wist wel met een bekeken schuiver het net te vinden: 1-0. De voorsprong was een lekkere ondersteuning tegen Leidenaren die toch meer techniek in hun bagage meedroegen.
In de 2e helft kopte Rens Mathot bij de 2e paal de 2-0 binnen. Daarmee was de wedstrijd toch nog niet beslist. Boshuizen vond even daarna toch weer de aansluitingstreffer. En dat was ook nog niet het geval toen Boshuizen-keeper Zandbergen de bal te ver voor zich uitrolde en Wouter Sluijs dit kon afstraffen: 3-1. Want weer verkleinde Boshuizen de achterstand (3-2) en dat bracht nog een spannende slotfase te weeg, waarbij Rens Mathot vanwege een 2e gele kaart (wegens wegtrappen van de bal) vroegtijdig richting kleedkamer werd gestuurd. RVC ’33 hield stand en behoudt daarmee nog een huiddune kans voor direct lijfsbehoud in de 1e Klasse B.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► Rens Mathot kopt RVC '33 naar 2-0. (Foto: Letty Blanken)