Alzheimer Café

16 Apr 2018 - 19:00

Bodegraven - Het onderwerp op deze avond is: Kom in beweging; het belang van bewegen en muziek bij dementie. Mensen met dementie en jullie partners/familie: kom vooral samen! Petra Vane, de gespreksleider van de avond, gaat in gesprek met Adriëtte Mak van “Fysio on the move”. Adriëtte vertelt vanuit haar praktijk ervaring hoe belangrijk bewegen is bij dementie.

 

Het blijft de bloedsomloop bevorderen en de hersenen stimuleren. Spieren en gewrichten soepel houden is heel belangrijk.

Naast de informatie van Adriëtte zal Mieke Niewold, activiteitencoördinator op de dagopvang van ‘Rijngaarde’, een actief gedeelte verzorgen. Zij heeft een aanvullende opleiding gevolgd voor bewegen op muziek. De praktijk wijst uit dat dit veel positieve effecten teweeg brengt bij mensen met dementie. Het belooft al met al een actieve avond te worden. Een leestafel met materiaal over dementie en aan dementie gerelateerde onderwerpen is ook aanwezig.

Op maandag 16 april 2018. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom, de toegang is gratis en de avond duurt tot ongeveer 21.00 uur. De Meent, Willem de Zwijgerstraat 8 in Bodegraven. Alle belangstellenden uit Gouda, Bodegraven en Reeuwijk zijn van harte welkom! Inlichtingen: 06 30382692 (Jaap Feenstra)