Veiligheid in verkeer is speerpunt CDA

11-03-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Het CDA maakt van veilig fietsen een speerpunt  in de verkiezingscampagne. Er is een lijst van 40 gevaarlijke fietsknelpunten overhandigd aan de burgemeester tijdens een raadsvergadering. Het gevaarlijkste punt bleek de oversteek van de oprit van de N11. Met behulp van onze provinciale CDA-collega’s is dat inmiddels door de provincie opgepakt. De provincie heeft onderzoek naar en aanleg van een fietstunnel op deze locatie inmiddels opgepakt.

Nieuwe speerpunten voor de lokale CDA zijn onder andere Het Treebord, de Raadhuisweg en de Zoutmansweg in Reeuwijk, de Buitenkerk in Bodegraven en de Korte Waarder in Nieuwerbrug.

Volgens het CDA is met de vorming van de nationale politie afspraken gemaakt over de omvang van het politieteam Gouda – Bodegraven – Reeuwijk. Deze afspraken zijn volgens de partij nog altijd niet nagekomen. Het politieteam moet nog aangevuld worden met 30 FTE. Aanvulling van het politieteam geeft tevens ruimte om een permanent bezette politiepost in Bodegraven te realiseren.

Lees ook: CDA-lobby voor fietstunnel onder N11 heeft succes

 Lees ook: Resultaat meldpunt fietsveiligheid bekend gemaakt

Lees ook: Eerste concept fietsplan overhandigd aan Jan Vergeer (CDA)