Minder vrijwilligers dan vorig jaar in touw tijdens NLdoet

10-03-2018 Reeuwijk - Afgelopen zaterdagochtend ontbeten in alle kernen van Bodegraven-Reeuwijk de vrijwilligers in de Huizen van Alles. In Reeuwijk-Brug was burgemeester Christiaan van der Kamp aanwezig om het ontbijt te openen. In openluchtzwembad De Fuut werd hard gewerkt met een vijftigtal vrijwilligers, waarvan de meesten een politieke partij vertegenwoordigden.

Het CDA had de taak om de fietsenstalling schoon te maken en D66 was in gevecht met de bramenstruiken. Die moesten er uit omdat de kinderen zich er aan kunnen bezeren. GroenLinks liep van deur tot deur om stemmen te winnen. Er waren minder vrijwilligers aan het werk dan vorig jaar.


Bij afrit nr 12 van de A12 waagden Marco de Haas en een aantal vrijwilligers de oversteek naar het groen onderaan de afslag. Ze haalden 19 zakken vuil, een autoband, velg en nummerplaat uit het gebied.Een groep vrijwilligers uit Nieuwkoop was van plan om vuil te ruimen bij de Oostvaardersplassen. Maar omdat er nog ijs in het water lag konden ze daar niet terecht. De groep heeft toen de Vrienden van Vijverhof in Bodegraven geholpen met het lente-klaar-maken van de tuin. De zag er spic en span uit.

Hans de Goede was als laatste nog de fietsenstalling aan het schoonspuiten en kon daarna zelf in bad.

 

Lees ook: Tientallen vrijwilligers bij NLdoet Bodegraven