CDA-regioavond met Martijn van Helvert

12 Mrt 2018 - 20:00

Gouda - Op maandag 12 maart organiseren 4 CDA-afdelingen (Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas en Gouda) een gezamenlijke verkiezingsavond met Tweede Kamerlid Martijn van Helvert. Onderwerp voor de avond is ‘Mobiliteit en veiligheid in de regio’.

 


Mobiliteit en bereikbaarheid zijn voor de 4 CDA-afdelingen belangrijke thema’s. Neem bijvoorbeeld de dreigende sluiting van de af- en toerit van de A12 bij Gouda, de A20 die grootste filedruk van Nederland heeft en het belang van een directe aansluiting van de N11 op de A12 (de Bodegravenboog).

Veiligheid
De regio heeft te maken met terugkerende IS-strijders. Ook de veiligheid van kleine kernen en dorpen in de regio en de capaciteit van de politie-eenheid staan hoog op de agenda van de CDA-afdelingen in de Goudse regio. Martijn van Helvert kan vanuit zijn portefeuille de verbinding leggen tussen het nieuwe kabinetsbeleid en de koers van de CDA-fractie in de Kamer en de situatie in de Gouwestreek.

Regionale verbinding
Mobiliteit en veiligheid gaat over gemeentegrenzen heen. Gemeenten moeten dan ook veel meer samen optrekken op deze onderwerpen. Om dit te onderstrepen, gaan de lijsttrekkers en kandidaten deze avond met Martijn en de aanwezigen in gesprek gaan over de gezamenlijke uitdagingen voor de komende raadsperiode.

De regioavond wordt georganiseerd in Arti Legi, een inspirerende locatie aan de Goudse Markt (Markt 27, 2801 JJ), en begint om 20 uur, de toegang is gratis.