CKV Reeuwijk onderuit tegen Korbis | Weer verlies Vriendenschaar

13-02-2018 Waddinxveen – CKV Reeuwijk lijkt af te haken voor het kampioenschap in de 2e klasse H van de zaalkorfbalcompetitie. De Reeuwijkers verloren de zaalkorfbalderby tegen Korbis met 23-21 en zijn nu afhankelijk of Korbis en koploper KOAG nog punten willen morsen. In een sfeervolle sporthal De Dreef leverden beide ploegen een spannende wedstrijd af. Dat zag er lange tijd niet naar uit. CKV Reeuwijk had een overweldigende start en sloeg met

1-9 een groot gat met mooie treffers van Jens Verdouw, Coen Nuijten en Robin Bernard. Daarna kwam verkleinde Korbis nog de ruststand tot 5-12.
Na rust denderde Reeuwijk door en liep zelfs uit naar 8-17. Niemand gaf toen nog een kans voor Korbis. De wedstrijd kantelde alsnog sensationeel. Punt voor punt kwamen de Waddinxveners in het laatste kwartier dichterbij. Reeuwijk raakte het helemaal kwijt. Met nog maar 2 minuten op de klok en een stand 20-20 op scorebord kreeg de slotfase een zinderend slot. Via Rick Hagen kwam Korbis voor het eerst op voorsprong 21-20. Rick van Bodegraven wist nog wel Reeuwijk langszij te brengen, maar Paula Graafland en routinier Remco Sliedrecht brachten in extremis Korbis naar 23-21.
 

• Ook Vriendenschaar verloor. Dit keer was WION te sterk: 21-14. De Bodegravers hebben nog een strohalm om het 2e klasserschap veilig te stellen. Maar dan zal er a.s. zaterdag met ruim verschil gewonnen moeten worden van Nexus. Het bestuur van Vriendenschaar heeft inmiddels coach John van Duren op non-actief gesteld. Ronald Kersseboom neemt zijn taken voorlopig over.