ESTO opnieuw onderuit tegen Hillegersberg

12-02-2018 Bodegraven – Afgelopen zondag was Hillegersberg na thuis ook uit tegen ESTO de baas: 0-2. De koploper was niet opgewassen tegen de kwalitatieve power van de Rotterdammers. Door de nederlaag is ESTO virtueel qua verliespunten geen koploper meer. Als Hillegersberg de nog in te halen wedstrijden wint, gaat het over ESTO heen. Ondanks het verlies was de inzet van ESTO prima en werd er ook vaak goed gevoetbald.

Echter wel al in de 6e minuut moest de ESTO-verdediging buigen na een prachtig schot in de linker bovenhoek voor de 0-1 opening van deze boeiende wedstrijd. Tien minuten later bracht de paal redding om al niet vroeg tegen een zekere nederlaag aan te lopen. Na 20 minuten ging de deur bij ESTO op slot. De aanval en het middenveld leverde dit keer echter niet de gewenste doelpunten.

Er waren ook te weinig momenten dat ESTO het heft in handen had. Kansen op – tenminste - een gelijkspel waren er wel degelijk. De kansen waren er ook bij Hillegersberg om de overwinning definitief naar zich toe te trekken. Het duurde echter tot de 86e minuut voordat de beslissing viel. In het laatste kwartier werd getracht om met één op één tactiek de 0-1 achterstand om te buigen naar tenminste een gelijkspel.

De ervaren ploeg uit Rotterdam gebruikte de geboden ruimte slim om vervolgens de wedstrijd in hun voordeel definitief te beslissen. De 0-2 viel in de 86e minuut na een snelle uitgespeelde aanval. Door de zege van Hillegersberg is de strijd in de 3e Klasse C om het kampioenschap nog spannender geworden.
 

► Gerald Dengering bedient Wouter-Jan Bos met een steekpassje. (Foto: Han Koevoets)