Wedstrijd duurt te lang voor CVC Reeuwijk

12-02-2018 Wassenaar – Ondanks de 4-1 nederlaag tegen SVC ’08 beleefde CVC Reeuwijk toch een unicum. Niet eerder wist Reeuwijk dit seizoen zo vroeg op voorsprong te komen. Al in de 12e minuut wist Tom Verwaal het Wassenaarse net te vinden: 0-1. En die voorsprong hield Reeuwijk heel lang vast. Echter de wedstrijd duurde voor CVC Reeuwijk een kwartier te lang. Na een klein uur had een in de 1e helft nogal ploeterend SVC ’08 dan toch de

gelijkmaker te pakken door Fabian Toet. Met een harde diagonale schuiver gaf hij doelman Rob Verwaal het nakijken: 1-1. Dat was op een moment dat de thuisploeg meer en meer de druk opvoerde en CVC Reeuwijk het moeilijker en moeilijker kreeg de aanvalsdrift van SVC ’08 het hoofd te bieden. En CVC Reeuwijk bovendien verzuimde in de counter de 0-2 op het scorebord te prikken. Ook had Joep van Keulen de ver voor zijn doel staande Joey Vos nog bijna met een lepe bal verrast.

De gelijkmaker bracht SVC ’08 in een hogere versnelling. De 2-1 kon eigenlijk niet uitblijven en viel dan ook vrij snel. Nadien troefde de thuisploeg CVC Reeuwijk in conditioneel opzicht af. Het kreeg daardoor vrij spel CVC Reeuwijk zelfs nog naar een ruime nederlaag te spelen: 4-1. Onderin lijken CVC Reeuwijk en Nieuwkoop nu te moeten gaan uitmaken wie rechtstreeks zal moeten degraderen. Het gat is te groot geworden om nacompetitie of degradatie te ontlopen.

• Bericht: André van Egdom

► Kieran Dekkers glipt langs twee  SVC'ers.
► Joep van Keulen (11) controleert de bal. Kevin v.d. Heuvel (uiterst rechts) ziet toe hoe ie het ervan afbrengt.