RVC ’33 bewijst zichzelf een slechte dienst

12-02-2018 Reeuwijk-Dorp – Poortugaal heeft RVC ’33 door een 0-1 zege vaster op de 12e plaats gedrukt. En dat is een p/d nacompetitieplaats waarop RVC ’33 aan het einde van het seizoen beslist niet op wil eindigen. RVC ’33 verzuimde zondagmiddag directe tegenstander Poortugaal in de strijd om de veilige 11e plaats te verslaan. In de 1e helft had RVC ’33 qua schoten op het doel de meeste kans op een treffer. Zo had een afstandsschot van Daan Zantinge een

beter lot verdiend. De kanonskogel spatte met een dreun op de bovenlat. In de 1e helft had RVC ’33 met de harde wind mee het verschil moeten maken. De wind had zeker invloed op het spel van beide ploegen. In de 2e helft werd het samenspel van RVC ’33 er niet beter op. Het oogde rommelig en te vaak waren de Reeuwijkers het balbezit weer kwijt. Poortugaal counterde daarentegen gevaarlijk. Doelman Frank van Leeuwen, die de geblesseerde Stefan v.d. Meer verving, liet zien z’n timing nog altijd niet verleerd te zijn. En dat was ook wel nodig. Tot tweemaal moest de goalie op tijd uit zijn doel om eerder bij de bal te zijn bij een uitbraak van Poortugaal.

Toch kon hij niet de 0-1 voor Poortugaal, die al snel in de 2e helft viel, voorkomen. RVC ’33 zette nadien weliswaar aan, maar het was zonder de geblesseerde Frank Stolwijk niet in goede doen om Poortugaal toch nog aan het wankelen te brengen. Hoewel de gasten door een listig schot van Daan Zantinge in de verste hoek en een inzet van Bjorn Verbeij richting doellijn nog wel twee bange momenten kenden. RVC ’33 is overigens nog steeds in het ongewis of Dennis Olman een volgend seizoen doorgaat bij de Reeuwijkers. Door het uitstellen van zijn beslissing lijkt de trainer nog te twijfelen.

• Bericht: André van Egdom

► Daan Zantinge voor RVC '33 aan de bal. Hij had pech dat zijn schot belandde op de bovenlat. (Foto: Letty Blanken)