De Reedeurpernarren gaan weer uit hun dak

10-02-2018 Reeuwijk-Dorp - Nadat burgemeester Christiaan van der Kamp de gemeentesleutel had overgedragen aan Prins Carnaval "Staal de Eerste" zette de carnavalsoptocht van Reedeurp zich in beweging richting Reeuwijk-Brug. Met bijna 50 praalwagens konden zij de carnavalsverenigingen van beneden de grote rivieren beslist naar de kroon steken. Een unicum voor zo’n klein dorp.

 

Het was een bonte stoet  van creatief gemaakte praalwagens waarbij de vele vrolijk uitgedoste deelnemers zich tussen en op  de wagens bewogen. Een lust voor het oog dat dankzij het heel mooie weer een feestelijke happening werd. Als eerste in Nederland waren drie oud-leden van de Raad van 11 er in geslaagd een 3D-geprinte praalwagen (Primeur!) aan de stoet toe te voegen. Na terugkeer in Reeuwijk-Dorp bij Gasterij Vergeer kon het carnavalsfeest echt beginnen dat tot en met maandag zal duren. De Reedeurpenarren zullen er traditiegetrouw weer een mooi feest van maken.

Een TV-verslag door RTV Bodegraven van de carnavalsoptocht is te zien vanaf 11 februari om19.00 uur en vervolgens steeds op de oneven uren tot zondag 18 februari vanaf 17.00 uur.

RTV Bodegraven is te ontvangen op:

Ziggo: Analoog:  663,25 Mhz.
Ziggo: Digitaal:  kanaal 42
Rekam – Caiway: kanaal 69
KPN, XS4ALL, NLE:  kanaal 1356
Solcon : kanaal 2155
Telfort:  kanaal 1356 of 2155
Tele2 bij lokale omroepen