Verder herstel voor BZ&PC-dames

07-02-2018 Bodegraven - De BZ&PC-dames hebben zichzelf een goede dienst bewezen. In een sfeervol De Kuil werd concurrent VZV uit IJmuiden met 6-2 aan de kant geschoven (periodestanden 3-0, 1-2, 2-0, 0-0) waardoor het de vierde plaats in het klassement overnam. De start was voortvarend. Aan het eind van de eerste periode prijkte er een 3-0 stand op het scorebord. Die marge gaf BZ&PC niet meer uit handen. De gasten kwamen nog terug tot

4-2, maar daarna wisten ze niet meer te scoren. Al in de derde periode werd de 6-2 eindstand bereikt. Het laatste kwart werd niet meer gescoord. Toch had de jurytafel het maar wat druk met het wedstrijdformulier. Er vielen liefst 28! zware overtredingen te noteren in een verder sportieve wedstrijd.
“We hebben met overtuiging gespeeld”, blikte coach Ton Kloosterman terug. “Met pit en passie een prima pot polo, haha! De 5 P’s van BZ. Nou, waren het maar 5 P’s”, corrigeert hij zichzelf.

“Er vielen liefst 28 P’s. Ongebruikelijk veel en zeker van invloed op de wedstrijd, al waren de scheidsrechters wel consequent. We hadden binnen no-time verschillende speelsters met twee zware straffen uit voorzorg op de kant. Met drie mogen ze niet meer meedoen. We moesten dus wat slimmer spelen. Ik denk dat wij het best hebben geanticipeerd op de situatie. Dat leverde uiteindelijk de winst op. Vaak gaat de aandacht uit naar de doelpuntenmakers, maar ik wil toch even onze keepster Patrica den Heijer extra benoemen. Wat lag zij te keepen zeg. Ze lag als een ware octopus in het water, ze had overal een hand tegenaan. Mooi om te zien”, besluit hij.


BZ&PC-HEREN

• Ook de BZ&PC-heren wonnen hun competitiewedstrijd. JAWS werd met 15-9 verslagen. BZ&PC kwam vooral los in de 3e periode waarin het een 13-6 voorsprong nam. Met de overwinning blijft BZ&PC in de pas met medekoploper ZV Haerlem.