Eerste 3D-geprinte praalwagen in Reedeurpse optocht

06-02-2018 Reeuwijk - In het weekend van 10 februari zal het Groot Carnaval losbarsten in Reeuwijk, met carnaval ook wel Reedeurp genoemd. De optocht telt meer dan 50 deelnemende groepen. Allemaal hebben zij hun best gedaan om een bijzondere creatie neer te zetten tijdens de optocht. Tussen alle vrolijke karren zal er dit jaar één hele bijzondere zitten. Geen kar van papier maché of van hout, maar van plastic, en wel geprint door een 3D-printer!

Na de eerste autonoom rijdende praalwagen in 2014 dus opnieuw een primeur voor de Reedeurpenarren.

De 3D-geprinte wagen
De technologie van het 3D-printen wordt steeds ingenieuzer: machines, bruggen, fietsen en zelfs levend weefsel wordt al met een 3D-printer gemaakt. Maar een 3D-geprinte praalwagen is in de geschiedenis nog nooit voorgekomen. Drie technisch specialisten –tevens oud-leden van de Raad van 11- hebben daarom de koppen bij elkaar gestoken om een ontwerp te maken voor de praalwagen. Na een aantal modellen was het dan toch echt tijd voor de realisatie van de praalwagen.

De optocht
De praalwagen rijdt mee met de Carnavalsoptocht van de Reedeurpenarren in Reeuwijk. Dit is tevens één van grootste praalwagenoptocht van boven de rivieren. Iedereen is van harte welkom om de bijzondere praalwagen te komen bekijken in de optocht. Naast de 3D-geprinte praalwagen doen nog 50 andere groepen mee in de enorme, vrolijke stoet aan praalwagens en goed uitgedoste loopgroepen.

Om 11.11 uur wordt het carnavalsweekend officieel geopend op het terrein van Edelman in de Tempel. De locoburgemeester zal hierbij de sleutel overhandigen aan Prins STAAL de Eerste. Hierna vertrekt de Optocht over de Oud-Reeuwijkseweg richting Reeuwijk-Brug. Rond 11.50 uur zal de Optocht bij rotonde de Oude Tol voorbijkomen, om vervolgens via het Treebord en de Dunantlaan rond 12.30 uur bij de Koeienbrug te zijn. Om 13.30 uur zal de Carnavalsoptocht op Reeuwijk-Dorp aankomen. Blaaskapel de Waaghalzen zal voor muzikale begeleiding zorgen. Na de Optocht is het groot feest op het plein voor Gasterij Vergeer. Iedereen is uitgenodigd om aan dit
vrolijke carnavalsfeest deel te nemen.

Carnavalsweekend
Naast de grote carnavalsoptocht op zaterdag 10 februari, zal de rest van het weekend ook in het teken van carnaval staan. Op zondagmiddag begint om 13.00 uur de Carnavalsmis in de Petrus en Pauluskerk op Reeuwijk-dorp. Aansluitend is er gezinscarnaval in Gasterij Vergeer en Hapzz met een
gevarieerd programma voor het hele gezin. Zaterdag-, zondag- en maandagavond vinden er feestavonden plaats in Gasterij Vergeer en Happz. Neem een kijkje op de website voor meer informatie, www.reedeurp.nl.