Echtpaar Weerheim – Looij 60 jaar getrouwd!

05-02-2018 Bodegraven - Het echtpaar Weerheim - Looij kreeg afgelopen maandag burgemeester Christiaan van der Kamp op visite vanwege hun 60-jarig huwelijk. Het echtpaar is rijk gezegend met 8 kinderen 42 kleinkinderen en 33 achterkleinkinderen. Na te hebben gewoond in Vleuten, Pijnacker, Noorden en Woerden is het echtpaar Weerheim-Looij in Bodegraven neergestreken, waar ze nu alweer zeven jaar wonen.

Het echtpaar komt oorspronkelijk van het eiland Flakkee. (Zeg geen Zeeland hoor het is echt Zuid-Holland waarschuwde de bruidegom!) In Herkingen leerden ze elkaar kennen.

Het beroep van de heer Weerheim was kweker. Hij begon met verbouwen van groenten en toen dat niet genoeg opleverde ging hij langzamerhand over op bloemen en later specialiseerde hij zich in rozen. Dat het tuinieren nog steeds in zijn bloed zit bewijst Weerheim (82 jaar) dat hij twee volkstuinen heeft op loopafstand aan de Kremerweg.

Tijdens hun werkzame leven was er nooit tijd om ver weg op vakantie te gaan maar dat hebben ze na gestopt te zijn met werken wel ingehaald vertelde mevrouw Weerheim (79):  Ze zijn vier weken naar Zuid Afrika geweest en toen het vorig jaar Luther-jaar was hebben ze een reis gemaakt naar Duitsland en plaatsen bezocht waar Luther leefde en werkte.

Meneer maakt graag een kruiswoord- of een sudokupuzzel gezien de stapel puzzelboeken die op tafel liggen. Zonder internet mis je wel eens een nieuw woord maar ik kom er meestal wel uit vertelde hij.

In mei wordt het jubileum gevierd in Avifauna, lekker makkelijk want dan kunnen de kinderen de tuin in als ze willen…