ESTO verdedigt koppositie

05-02-2018 Zoetermeer - Ook Zoetermeer werd door ESTO als koploper aan de zegekar gebonden via een 0-2 overwinning.. In de 1e helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Daarin opereerde ESTO als een hecht team, maar leverde het te vaak de bal weer in. Zoetermeerweer liep weer  vast op de onbuigzame ESTO-verdediging. Na rust veranderde het spelbeeld niet totdat in de 55e minuut de 0-1 voor ESTO viel. Een vrije trap en ongelukkige kopbal van één van de

geelhemden deed de wedstrijd kantelen voor ESTO. De strijd bleef, ook de spanning maar de slimheid en energie waren weg bij Zoetermeer. Wissels brachten bij ESTO juist meer druk en zo lukte het uiteindelijk in de 85e minuut om de 0-2 te maken. Jordi Tuithof zette een aanval op en ver meerdere schijven kwam de bal binnen het strafschopgebied weer bij hem. Met een kapbeweging en een schuiver verdween de bal in het net : 0-2.

Een halve minuut later werd dezelfde Tuithof snoeihard onderuit gehaald. Zijn belager kreeg direct rood. De jonge ESTO-voetballer verliet ondersteund en hinkend het veld. Dat was helaas een onnodige kras op een stevig maar niet onsportief duel. Volgende week komt Hilligersberg naar de Kievitsheuvel in Bodegraven. De enige ploeg die in de eerste helft van de competitie won van ESTO. Deze tegenstander kan met nog twee inhaalwedstrijden dicht in de buurt van de 1e plaats komen.

► ESTO in de aanval tegen Zoetermeer. (Foto: Han Koevoets)