Organist en dirigent Dirk Jan Warnaar overleden

02-02-2018 Bodegraven/Zwammerdam - Organist en dirigent Dirk Jan Warnaar is afgelopen woensdag na een kort ziekbed op 62-jarige leeftijd thuis overleden. Hij was zijn leven lang bezig met muziek. Geboren in een kerkelijk en muzikaal gezin in Bodegraven, met het harmonium naast de wieg, werd orgel- en koormuziek hem met de paplepel ingegeven. Hij was als kerkorganist verbonden aan de protestantse gemeentes (PKN) van Mijdrecht en Bodegraven.

Naast dit alles maakte hij audio-visuele producties voor instellingen en bedrijven.

Dirk Jan heeft vorig jaar samen met Arie van der Graaf de CD “Memories” uitgebracht die de herinneringen weergeeft van meer dan 40 jaar muzikaal verleden. Hij speelde op het Vara theaterorgel dat in het Floragebouw in Boskoop staat.

Vele malen was hij in de studio van Radio Bodegraven om te vertellen over zijn muziek, wat hem inspireerde en aandacht te geven aan de hulp organisatie Local Care, die hij samen met zijn vrouw Marianne heeft opgericht.

Samen met zijn vrouw Marianne organiseerde hij MarDja-koorprojecten en -koorreizen. Helaas was hij in december al te ziek om het concert a Festival of Nine Lessons and Carols te dirigeren, dat werd uitgevoerd door zijn projectkoor Anthem in de Brugkerk in Nieuwerbrug.

Op dinsdag 6 februari wordt ter nagedachtenis om 10.30.uur een kerkdienst gehouden in de Ontmoetingskerk in Bodegraven. De begrafenis zal in besloten familiekring plaatsvinden.