VSTS-dames knokken zich terug

01-02-2018 Bodegraven - 27 januari jl. speelden de dames van VSTS thuis tegen Mobyquity US 3. Een wedstrijd waar veel op het spel stond, nummer 11 tegen de nummer 10. De wedstrijd werd gestart met Donna Sluijs en Elvira Duiven op de passer-loop. Marianne Polderdijk en Carolien Verleun op het midden met Anita Rutzcyñska als libero. Judith Terpstra op de spelverdeling en Karin Klein op de diagonaal. De dames van US begonnen de wedstrijd scherp en zo stond al snel een 3-0 achterstand voor de Bodegraafse dames op het scorebord. De dames van VSTS konden deze stand niet meer inhalen en verloren de eerste set met 22-25.

De tweede set kwam Yvonne Vink in het veld voor Elvira Duiven. Helaas werden er nog te veel onnodige fouten gemaakt aan de kant van VSTS. Hierdoor werd deze set ook met een achterstand begonnen. Aan het eind van de set kregen de dames het moeilijk met de service pass waardoor de set verloren werd met 18-25.

In de derde set gooide René Erica het om. Dana de Jong kwam erin op de spelverdeling, Jacky de Graaf op het midden en Elvira Duiven werden erin gewisseld op de passer-loop. Dit was de laatste kans om nog voor de winst te kunnen gaan. Door een goede servicedruk van Jacky de Graaf liepen de dames al snel uit. Aan het net was Yvonne Vink niet te stoppen in haar aanval en scoorde alles. Hierdoor liepen de dames van VSTS uit. Het laatste punt scoren was lastig, hierdoor kwamen de dames van US weer terug tot 24-23. Gelukkig was VSTS net op tijd wakker en werd de 3e set winnend afgesloten met 25-23.

In de vierde set zetten de Bodegraafse dames de 3e set door. Weinig persoonlijke fouten, goede servicedruk en overtuiging in de aanval. Zo werd de vierde set gewonnen met 25-18.
Zo zat er dus nog een 5e set in. De dames van VSTS wilde ook deze set winnen. Alleen liepen de dames al snel tegen een achterstand aan. Deze achterstand konden de dames niet meer inhalen en werd de 5e set verloren met 11-15.