Lezingen Pieter Pourbus

22 Feb 2018 - 12:00

Gouda - Tijdens de tentoonstelling Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda presenteert Museum Gouda een divers lezingenprogramma over de kunstenaar en zijn werk.

 

 

 

De lezingen starten om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur kunt u de tentoonstelling bezoeken tijdens de exclusieve avondopenstelling. Er zijn in totaal 7 lezingen. Het volledige programma staat op de website van Museum Gouda.

Pieter Pourbus, die beroemd werd in Brugge, was een Gouwenaar. We weten helaas bijzonder weinig over zijn Goudse jaren. Daarom is het van belang hem te plaatsen in de Goudse omgeving van die tijd. De grote kerkbrand van 1552 vormt de sleutel tot een eenmalige terugkeer van Pourbus naar zijn geboortestad. De Goudse historicus Paul Abels zal dit geheim uit de doeken doen tijdens zijn lezing op 8 maart 2018.

U kunt per lezing een los entreebewijs kopen of een voordelig passe-partout voor alle lezingen. De bedragen zijn inclusief een bezoek aan de tentoonstelling op de avond van de lezing.

De kosten voor één lezing bedragen €15,00. U kunt tot twee weken voorafgaande aan een lezing een kaart reserveren via aanmelden@museumgouda.nl Voor een passe-partout van 7 lezingen betaalt u slechts €80. Dit passe-partout is te reserveren tot donderdag 22 februari 2018 via aanmelden@museumgouda.nl. Entree: Oosthaven 9, Gouda.