Naam toren aan Wierickepad is Wierickewachter

31-01-2018 Driebruggen - De jury van het Dorpsteam Driebruggen heeft uit de vele inzendingen de naam Wierickewachter gekozen voor de wachttoren aan het Wierickepad.. De winnaars zijn Rene Tap en Greta Kuipers, die ieder afzonderlijk deze naam instuurden. Zij onthulden dan ook afgelopen woensdag het naambord. Met de bekendmaking van de naam van de uitkijktoren aan het Wierickepad zijn de werkzaamheden aan de Enkele Wiericke afgerond.

In de afgelopen 8 jaar is door De Stichtse Rijnlanden aan de oostelijke dijk langs de Wiericke versterkt, het kanaal uitgebaggerd, een nieuwe waterbergingssloot aangelegd en een nieuwe natuurvriendelijke oever ingericht.

De Wierickewachter is door De Stichtse Rijnlanden officieel overgedragen aan de gemeente Bodegraven – Reeuwijk. De wethouders J.L. van de Heuvel en K. Oskam tekende voor deze ontvangst.De Nedelandse kampioen Woodcarving, Dave Hamswordt, heeft op de kale stammen die naast de Wierickerwachter zijn blijven staan, prachtige vogels geplaatst. De drie grote populieren moesten gekapt worden. De bomen waren 40 jaar oud en zo groot dat ze konden omwaaien. Als dat zou gebeuren, zouden ze met hun wortels de dijk kapot trekken.

Lees ook:Hoogheemraadschap doet toren langs Wiericke cadeau

Lees ook: Plaatsing uitkijktoren aan het Wierickepad Driebruggen