Echtpaar Takke - Timpers 60 jaar getrouwd

30-01-2018 Bodegraven - In een prachtig appartement met uitzicht over de polder aan de Koninginneweg woont het echtpaar Takke-Timpers. Zij vierden op dinsdag 30 januari hun 60-jarig huwelijk. Gré Takke (84) geboren in Ede kwam op twee-jarige leeftijd naar Nijverdal en haar echtgenoot Theo (86) is in Dinxperlo geboren. Ze wonen sinds 1958 in Bodegraven.

 

Theo had tijdens zijn militaire diensttijd een kamergenoot die vertelde dat hij een leuke zus had. Theo is met haar gaan corresponderen en na een kennismakingsbezoek kregen ze een relatie die nu dus al zestig jaar duurt! Ze zijn getrouwd in de Ned. Hervormde kerk in Nijverdal.

Theo kreeg een baan in Gouda bij accountantsbureau Deloitte en ze verhuisden naar Bodegraven. Ze begonnen in 1958 aan de toen nieuwe Sportlaan en later naar Schoutendreef waar ze bijna 50 jaar hebben gewoond. Nu zijn ze weer terug in Bodegraven Noord aan de Koninginneweg. “Terug naar het land van de barbaren” zoals Theo het gebied ten noorden van de Oude Rijn noemt!

De bruidegom heeft 36 jaar bij Deloitte gewerkt en is nu al 26 jaar met pensioen. Ze kregen drie kinderen: een dochter en twee zoons waarvan er een in Noorwegen woont. Breien is een hobby van de bruid, met een aantal vrouwen maken ze breiwerken voor mensen ver weg die dit goed kunnen gebruiken. Twee maal per jaar gaan ze naar hun kinderen in Noorwegen en in het verleden is er veel gekampeerd met een kampeerwagen.

Het echtpaar wandelt dagelijks en Theo fietst veel: wel zo’n 2500 kilometer per jaar! Het feest wordt gevierd met een etentje in Het Bonte Varken en een dag later is er nog een receptie.