Pikante herstart competitie voor Rohda ’76

25-01-2018 Bodegraven - Het winterreces zit erop. Aanstaande zaterdag hervat Rohda ’76 de competitie. Een pikante, want dat gebeurt niet met zomaar een wedstrijd. De Bodegravers gaan namelijk op bezoek bij De Rijnstreek. De buren uit Nieuwerbrug presteren dit seizoen aanmerkelijk beter dan een jaar geleden. Kortom, een aantrekkelijk affiche voor een spannende voetbalderby op sportpark Weijpoort. In de achterliggende weken oefende de selectie van

vertrekkend coach Boris van Es tegen Jodan Boys (onder 23 jaar), Zwammerdam en Gouda. De eerste twee gingen verloren, de laatste tegen Gouda leverde een royale winst op: 1-6. Wessel Sterk (3), Arnoud Troost (2) en Stephan Wahl (1) lieten het net bollen. ,,Ja, we zijn klaar voor de herstart van de competitie’’, meent Van Es. Overigens kan hij de komende wedstrijden geen beroep doen op Tim van der Werf. In het oefenpotje tegen Zwammerdam raakte de schouder van de middenvelder uit de kom. ,,Die gaan we missen, want Tim is een belangrijke speler voor ons’’, benadrukt Van Es.

Tot slot nog dit. Ieder jaar in januari plannen de selectiespelers een gezamenlijk uitje. Dit keer een weekend naar het Noord-Hollandse Camperduin. Naast enkele ontspannende activiteiten, vermanden de spelers zich door een verlate Nieuwjaarsduik in het ijskoude Noordzeewater.

► De Nieuwjaarsduik van de spelers van Rohda ’76.