Voorleesontbijt in pyjama bij ‘t Vogelnest

24-01-2018 Bodegraven - Liters melk, hele broden, pakken beschuit en dozijnen met eieren verdwenen als sneeuw voor de zon tijdens het voorleesontbijt op OBS ’t Vogelnest. Het ontbijt is de start van de Nationale Voorleesdagen en wordt traditioneel gegeten met alle klassen samen in de centrale hal én in pyjama of onesie. Deze laatste traditie is bedacht door de leerlingenraad en ook de leerkrachten hielden zich aan deze comfortabele dresscode.

Evelien maakte van de gelegenheid gebruik om ‘voorleesontbijt’ te spellen in ontbijtkoekletters. Gelukkig hebben we de foto’s nog, want ook die werden uiteindelijk opgepeuzeld.

Na afloop van het ontbijt vertrokken alle kinderen naar hun eigen lokaal waar door een juf uit een andere klas werd voorgelezen. Zo stond de juf van groep 7/8 bij de kleuters en andersom. Prentenboeken, Kikker, Otje ze kwamen allemaal voorbij, allemaal ter stimulatie van het (voor)lezen. Later op de ochtend was het in een aantal klassen tijd voor CITO’s. Toch best ontspannen toetsen in je pyjama en op een stevig ontbijtje.