AED autoshadebedrijf Broekveldselaan altijd bereikbaar

24-01-2018 Bodegraven - Rina Hampel van Wijkteam-Zuid Bodegraven vroeg aan directeur Onno van Beijnum of de AED van het Autoschadebedrijf aan de Broekveldselaan naar een buitenkast verplaatst kon worden zei Onno direct en volmondig "ja, maar natuurlijk". In goed overleg met filiaalmanager Gerard Houtman is één en ander in gang gezet.

Sinds een aantal dagen hangt de AED nu in een buitenkast aan de gevel van het bedrijf.

Bereikbaarheid EAD
Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Dat apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen. Het is echter belangrijk dat er voldoende AED’s buiten bereikbaar zijn om snel ter plaatste te kunnen worden gebracht, vooral in en aan de rand van woonwijken, omdat daar de meeste hartstilstanden plaatsvinden.

Snel beginnen met reanimeren
Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over om ter plaatste te komen. Het kan vele levens redden als er een AED die buiten hangt in de buurt kan worden gebruikt. Veel verenigingen, bedrijven en particulieren hebben een AED, maar hangen deze binnen.

Aangemeld bij HartVeilig Wonen

De AED van Van Beynum Autoschade is aangemeld bij HartVeilig Wonen om ingezet te worden bij een eventuele reanimatie. Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen burgers die bij HartVeilig Wonen staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Zij krijgen de informatie over de locatie van de AED en de code om de kast te openen zodat ze deze kunnen gebruiken om het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren. Het aanmelden van AED’s bij dit oproepsysteem kan daadwerkelijk het verschil maken.

Reanimatie cursus

Kijk voor meer informatie over reanimeren http://hartveiligwonen.nl/ Mensen die willen leren reanimeren kunnen les krijgen bij een EHBO-vereniging in de buurt. Vaak vergoed de zorgverzekering een deel van of de volledige kosten van deze cursus. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk volg de facebookpagina: AED's en burgerhulpverlening Bodegraven-Reeuwijk