Veel belangstelling van sporters tijdens verkiezingsdebat in Reeuwijk-Brug

22-01-2018 Reeuwijk-Brug - Lianne Stolwijk, bestuurslid van VSTS, hield afgelopen maandag tijdens de debatavond in zalencentrum De brug een pleidooi voor de sport. Willem Zuyderduyn (VVD), John Kempeneers (BB-R), Monique Jonker (PvdA) en Kees Oskam (CU) stonden in de eerste ronde bij elkaar. Tijdens het debat over de sport begonnen de lijsttrekkers over de nog te ontwikkelen sportvisie.
 

Daarmee ontsprongen ze de dans over de gevolgen van de harmonisatie voor de buitensport.Nico de Heij (CDA), Reinoud Doeschot (GL), Elly de Vries (D66) en Jan Leendert van den Heuvel (SGP) gingen het debat aan over de verkeersproblematiek op de Raadhuisweg en Zoutmansweg. Het debat ging al snel over de lobby bij de provincie en het Rijk voor de Bodegraven Bogen. Gespreksleider Henri Stolwijk greep in en bracht de discussie weer terug naar de problematiek in Reeuwijk. Voor de komende periode is 12 miljoen euro gereserveerd voor de infrastuctuur in Reeuwijk..
 


Tijdens de battle ontstond er een discussie over de zondagopenstelling van winkels. Henri Stolwijk gaf als voorbeeld de supermarkt in het tankstation langs de N11, de broodjeszaak en de supermarkt op het recreatiepark. Het bestaan van de supermarkt in het tankstation was niet bij iedereen bekend. Nico de Heij (CDA) wilde eerst overleg binnen de fractie en nog niet reageren. Kees Oskam (CU) legde uit dat supermarkten op zondag open mogen of hij dat nu leuk vindt of niet.

Het debat wordt vanaf zondagavond 28 januari om 19.00 uur gedurende de hele week op ieder oneven uur uitgezonden op tv-Bodegraven.Kijk voor de ontvangstmogelijkheden op deze website bij TV/kabelkrant