CKV Reeuwijk maakt misstap | Vriendenschaar wint

22-01-2018 Bodegraven-Reeuwijk – De kampioensrace in de 2e klas is er één voor CKV Reeuwijk om vol te houden. Echter afgelopen zaterdag liepen de Reeuwijkers daarin averij op. Het verloor met 16-18 van ‘angstgegner’ KOAG. Reeuwijk zakte daardoor naar de 2e plaats, daar medekoploper Korbis geen fout maakte. In de 1e helft hielden Reeuwijk en KOAG elkaar in evenwicht en werd het 1e bedrijf ook afgesloten met 10-10.

Na rust nam KOAG een kleine voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Nog heeft Reeuwijk de kans het geslagen gat van 2 punten met Korbis te dichten. De Reeuwijkers spelen nog in een uitwedstrijd tegen Waddinxveners.

NUTTIGE OVERWINNING

Om degradatie uit de 2e klas te voorkomen boekte Vriendenschaar een meer dan nuttige overwinning op medeconcurrent Weidevogels. Bij rust wist Vriendenschaar met 10-6 een gat te slaan. Na rust bleef Weidevogels Vriendenschaar nog op de voet volgen. Bij 13-11 wist Vriendenschaar pas goed los te komen. Met een laatste treffer van Lars Boot trok Vriendenschaar met 20-17 de eindzege naar zich toe. Vriendenschaar staat nu steviger op de 6e plaats en houdt Nexus (7e) nu met 2 punten achter zich.