Kunstbus naar Eindhoven

15 Feb 2018 - 09:00

Bodegraven - De Kunstbus van het Evertshuis rijdt naar Eindhoven. We bezoeken daar ’s ochtend het Van Abbemuseum en ’s middags het Philipsmuseum.

Op donderdag 15 februari 2018. Vertrek:  9.00 uur – Station Bodegraven. Entree: €37,50 / €26,50 met museumkaart. Evertshuis.

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het heeft een uitgebreide collectie met o.a. sleutelwerken van Picasso, Chagall, Beuys en McCarthy.  Het museum is opgericht in 1936 en het bijzondere gebouw, rijksmonument,  is in 2003 gerenoveerd en uitgebreid met moderne nieuwbouw van de architect Cahen.

In het hart van Eindhoven, op de historische locatie waar Gerard Philips in 1891 begon, vind  is het Philips Museum.  Bezoek het oude fabriekje waar Gerard Philips meer dan een eeuw geleden de eerste Philips gloeilamp ontwikkelde.  In de tentoonstelling krijgt u een fascinerend beeld van hoe Philips zich tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld.