De stille werkers van ESTO

16-01-2018 Bodegraven - Achter de schermen van de voetbalsport is bij ESTO bijna dagelijks een team van niet zo piepjonge heren bezig de sportaccommodatie aan de Kievitsheuvel glans te geven. De jongste is tegen de zeventig en de oudste, ome Wim van Doorn, inmiddels de negentig gepasseerd. Er is meer dan genoeg werk te doen op de vereniging waar vrijwel iedere avond trainingen plaats vinden. In het weekend zorgen vooral op zaterdag honderden kinderen

voor een ongekende “storm” op het sportcomplex. De kleedkamers, een druk bezochte kantine, de keuken, toiletten en de sportvelden moeten intensief worden opgepoetst en onderhouden. Bijna vanzelfsprekend gaan de sporters er vanuit dat zij weer in een opgeruimde en verzorgde omgeving hun geliefde sport kunnen beoefenen. De stille werkers achter de schermen zorgen hiervoor.

Op het complex hebben zij hun eigen taak maar tijdens de koffie genieten ze van elkaars gezelschap. De verhalen gaan over Bodegraven en de mensen die zij kennen. Dat zijn er velen omdat ze allen hun roots in Bodegraven hebben. De waarde van deze vrijwilligers is niet in geld uit te drukken, dat willen de heren ook niet horen. Ze doen het werk met plezier voor hun eigen kluppie maar zijn voor ESTO goud waard.

• Bericht: Han Koevoets
 

De stille werkers van ESTO aan tafel met links achteraan Wim van Doorn die de 90 al is gepasseerd.