Rode Kruis blijft vernieuwen

14-01-2018 Bodegraven - De afdelng Bodegraven van het Rode Kruis hield afgelopen woensdag haar nieuwjaarsreceptie. Er werd lekker gegeten en gedronken en teruggeblikt op het vorige jaar. Het bestuur is uitgebreid met twee nieuwe functionarissen, Frank Somers en Renske van Dijk. Tijdens de avond werd afscheid genomen  afscheid van Wim Jongkind en Annette Jacobi. Na vele jaren trouwe dienst en inzet voor de Bodegraafse afdeling dragen zij hun

stokje over. De jubilea van van Theo (30 jaar), Betty (12,5 jaar) en Ans (40 jaar) werden gevierd. Jos en Glancy werden bedankt voor hun inzet bij alle activiteiten die ze nu aan anderen overdragen.

Tijdens de Benefiet! is geld opgehaald waarmee het Rode Kruis nieuwe hulpmiddelen heeft kunnen kopen. Het Rode Kruis was aanwezig bij veel plaatselijke evenementen aanwezig. De verwachting is dat er komend jaar kan worden uitgebreid. Het Rode Kruis bestond 150 jaar en dat hebben ze landelijk en lokaal gevierd. Er zijn twee succesvolle EHBO-cursussen georganiseerd, waardoor weer nieuwe mensen eerste hulp kunnen verlenen. Bodegraven is hartveiliger geworden dankzij de reanimatietrainingen.

Vooruit kijkend naar 2018, is et Rode Kruis enthousiast en benieuwd naar wat dit jaar gaat brengen. Het Rode Kruis blijft vernieuwen, verjongen en staat klaar om in Bodegraven (en daarbuiten) eerste hulp te bieden!