VVD gehuisvest in winkel in Kerkstraat Bodegraven

14-01-2018 Bodegraven - De VVD afdeling Bodegraven-Reeuwijk heeft afgelopen zaterdag een heuse VVD-winkel in de Kerkstraat op nummer 12 in Bodegraven geopend. Hiermee wordt een kleine bijdrage geleverd aan het bestrijden van de leegstand in de winkelstraat. De VVD wil het onderwerp leegstand in winkelstraten met deze actie nog maar eens stevig op de kaart zetten.

Niet alleen voor nu, maar zeker ook voor na de verkiezingen.

Winkel tot de verkiezingen open
Lijsttrekker Willem Zuyderduyn licht toe: “Tot aan de verkiezingen willen we in de winkel een soort inloopspreekuur houden, in eerste instantie op zaterdagen van 9:30 tot 12:30 uur. Mensen zijn van harte welkom voor een kop koffie en een goed gesprek over hoe we onze gemeente de komende jaren met zijn allen een stukje mooier kunnen maken. Ook kunnen ze gelijk kennis maken met onze kandidaten, die bij toerbeurt aanwezig zullen zijn.”

Op dit moment wordt nog nagedacht over verdere acties: “Wie weet kunnen we nog andere activiteiten in of vanuit de winkel gaan organiseren. Een ‘koopzondag’ zou een leuke knipoog naar ons standpunt daarover kunnen zijn, maar omdat er voor de verkiezingen geen koopzondagen meer zijn, zitten we dan wel alleen in een uitgestorven straat.”

Na de verkiezingen werk voortzetten in gemeentehuis
De winkel blijft open tot eind maart, tot de verkiezingen zijn geweest. Daarna ‘verhuist’ de VVD naar het gemeentehuis, om daar werk te kunnen maken van levendige kernen. De afgelopen periode is door de raad al een centrumvisie vastgesteld, maar de komende vier jaar is het tijd om de verbeteringen concreet te maken én om nieuwe ideeën uit te werken.

VVD sponsort eerste maand huur van nieuwe ondernemer in pand

Omdat de VVD graag ziet dat het pand weer een échte winkelfunctie krijgt, zijn ze van plan om een ludieke actie te koppelen aan hun vertrek. Zuyderduyn: “We zijn erg blij dat we op deze mooie locatie in een andere setting met de inwoners in contact kunnen komen, maar we zouden het zonde vinden als Kerkstraat 12 na 21 maart weer leeg komt te staan. Daarom willen we een leuke actie aan ons verblijf koppelen. Wanneer zich een ondernemer bij ons meldt met een goed ondernemingsplan, die een huurcontract voor minimaal een jaar tekent, sponsoren wij de eerste maand huur.”