Judoka’s Sportschool Goederaad vallen in de prijzen

08-01-2018 Meeuwen-Gruitrode (B) – Afgelopen weekend kwamen judoka’s van Sportschool Goederaad in actie op het het Internationale Judotoernooi ‘Trofee van de Donderslag’ in België. Er werd op zaterdag gejudood volgens het Braziliaans Afvalsysteem. Op deze dag kwamen de judoka’s -15 en ouder uit. In de eerste groep knokte Storm van Dijk zich na uitschakeling via een herkansing terug in het toernooi. In een golden score partij won hij en werd

uiteindelijk derde. Ook Gianluca Marrazza vocht zich op deze manier via een herkansing terug en werd ook derde. In de tweede groep was het de beurt aan de dames Meta van Wensveen, Caitlin Binnendijk en Indy Spits. Zij judoën vanaf deze maand voor het eerst in een nieuwe leeftijdscategorie (-18 jaar ). Meta van Wensveen verloor twee partijen. Caitlin Binnendijk en Indy Spits draaiden sterke partijen en eindigden beiden op een derde plek op het podium.
 

In de laatste groep was het de beurt aan de judoka’s -21 en ouder. Suzanne en Melvin Knot worden in hun eerste partij uitgeschakeld. Dion Spits eindigde het toernooi na twee verloren partijen. Zhen van Mechelen eindigde net als zijn mede judoka op een derde plaats!
Op zondag was het de beurt aan de jongste judoka’s van Eric Zwaan. Er werd gejudood volgens het reguliere poulesysteem. In de eerste groep pakte Eline van Niekerk overtuigend een eerste plaats door alle wedstrijden snel met ippon te winnen. Djedi Epping werd tweede in haar poule en Lars Leuverink eindigde als vierde. In de laatste groep was het de beurt aan nieuwkomer en jongste judoka Rowen Mak. Rowen wist ondanks sterk judo geen partijen te winnen. Hij eindigde als vierde.

Volgende week zaterdag en zondag staan vier judoka’s van Sportschool Goederaad op het Espoir Matsuru Dutch Open Toernooi in Eindhoven (een meetmoment voor de -18 judoka’s Caitlin Binnendijk en Indy Spits). Op zaterdag 20 januari organiseert Sportschool Goederaad voor de 10e keer het eigen Judotoernooi in de Sporthoeve.
 

► De judoka's van Sportschool Goederaad die succesvol waren in België.
► Zhen van Mechelen (uiterst rechts) haalde als 3e het podium.