Alzheimer Café in de Meent

15 Jan 2018 - 19:30

Bodegraven - “Wat doet het met je relatie als je naaste dementie heeft?” is het onderwerp van deze avond. Dat betreft vooral de veranderingen in de relatie bij de partner, maar ook de andere familieleden en vrienden. Wanneer iemand te horen krijgt dat hij/zij de ziekte van Alzheimer heeft is dat schokkend nieuws.

De mensen met dementie zelf ervaren dan dat hun relaties met de mensen om hen heen veranderen. Ook zij die deel uitmaken van het gezin of familie ervaren verandering in hun verhouding tot hun naaste met dementie. “Ik raak mijn man/vrouw kwijt, want hij/zij is niet meer zoals hij/zij was” is wat je vaak hoort.
Petra Vane zal als gespreksleider via een interview over dit onderwerp doorpraten met

Ingrid van de Ven, GZ psycholoog, in dienst van Zorgpartners, en werkzaam in de Prinsenhof en bij Tandem in Gouda. Ingrid heeft veel ervaring in hoe relaties door de ziekte van Alzheimer vaak een andere kleur krijgen. Ook de begeleiding en hulpverlening om hier mee om te gaan maken deel uit van haar werk.

Er is een leestafel aanwezig met informatie over dementie en aan dementie gerelateerde onderwerpen.

Het eerste Alzheimer Café in 2018 zal gehouden worden op maandagavond 15 januari a.s. in het wooncomplex De Meent, Willem de Zwijgerstraat 8 in Bodegraven. De inloop is vanaf 19.00 uur en de inleiding op het onderwerp begint om 19.30 uur. De avond duurt tot rond 21.00 uur en de toegang is gratis. Iedereen hartelijk welkom!