Zorgen nemen toe voor Vriendenschaar

07-01-2018 Bodegraven - De zorgen voor behoud van de 2e klas in de zaal nemen toe voor Vriendenschaar. Ook in de 7e competitieronde dolven de Bodegravers het onderspit. Tegen medekoploper Korbis werd in eigen huis met 15-21 verloren. Verliezen van de nr. 2 op de ranglijst kan gebeuren, maar het spel van Vriendenschaar wekt nog geen vertrouwen op betere tijden. Overigens liet Korbis Vriendenschaar nog lang in de waan voor een positief resultaat.

Korbis overtuigde in de 1e helft als kampioenskandidaat niet en hield daardoor Vriendenschaar met een ruststand van 8-9 in het zadel. Pas halverwege de 2e helft sloegen de Waddinxveners een groter gat: 11-14. Vanaf dat moment was Vriendenschaar een geslagen ploeg.

Opnieuw ontbrak bij Vriendenschaar de juiste precisie in de doelpogingen op de korf. Coach John van Duuren wisselde nog Edwin van Staalduinen en Lars Boot, die niet echt hun draai vonden tegen Korbis. Met de wissels leek Van Duuren ook wel al de handdoek in de ring te gooien. In de laatste 7 minuten kreeg Korbis meer en meer vrij spel de score hoog te laten oplopen: 15-21. Nu nog heeft Vriendenschaar, als 6e op de ranglijst, de kans zich veilig te spelen, maar het voelt wel de hete adem van Nexus, dat ook 4 punten heeft, in de rug.
 

• Bericht: André van Egdom

► Mike Lina voor Vriendenschaar aan de bal. Zijn treffers brachten Vriendenschaar ook niet verder.
► Emma van Wensveen voor haar Waddinxveense tegenstandster.