Kapellenfestival Kakofonie

20 Jan 2018 - 20:00 20 Jan 2018 - 23:59

Reeuwijk-Brug - De 25e editie van het Kapellenfestival Kakofonie staat weer voor de deur. Op zaterdag 20 januari barst vanaf 20.00 uur zalencentrum De Brug in Reeuwijk weer uit zijn voegen als er veertien blaaskapellen de blaren op hun lippen toeteren voor het goede doel.

Vorig jaar is door de organisatie besloten om het Kapellenfestival Kakofonie voor iedereen vrij toegankelijk te maken. Dit heeft ervoor gezorgd dat nog meer liefhebbers van blaas- en feestmuziek de weg naar De Brug hebben gevonden voor dit jaarlijks terugkerende festijn.

Dit jaar zijn natuurlijk De Boere Soulstampers uit Utrecht van de partij, die vorig jaar de wisseltrofee de Kakofoon in de wacht sleepten, maar ook Bar Gebeure uit Dordrecht, De Knaoiers uit Puiflijk en WildeBRAZZ uit Gouda die ook al eens de Kakofoon mee naar huis namen. Maar ook een aantal nieuwkomers, zoals de Dorperdweilers uit Julianadorp, de Dwarsliggers uit Schiedam en Zwabbers & Co uit Den Helder. Natuurlijk zijn ook de regionale kapellen de Waaghalzen uit Gouda en de Baggerbeugels en Blaaskaken uit Boskoop weer van de partij, maar ook deelnemers aan eerdere edities uit IJsselstein, Zevenbergen en Wychen komen weer naar Reeuwijk.

Elk jaar kan een goed doel met een sociale achtergrond rekenen op steun van Kakofonie. Dit jaar wrodt de Klup aan de Bloemendaalseweg verblijd met een uitgebreid spellenpakket, dat zij goed kunnen gebruiken tijdens de dagactiviteiten.