Kandidatenlijst D66 met enthousiaste mensen gepresenteerd

21-12-2017 Bodegraven-Reeuwijk -  In de ledenvergadering van D66 Bodegraven-Reeuwijk is de kandidatenlijst voor de Gemeenteraad verkiezing van 2018 gepresenteerd. Het is een lijst met bekende en onbekende mensen en toont goed de verschillende achtergronden van de D66’ers in de gemeente.

 

Na de in september gekozen lijsttrekster Elly de Vries staat er een nieuwkomer op de lijst. Bas Otting uit Reeuwijk-Dorp, hij woont sinds 2015 in het dorp en is sinds een jaar actief in de lokale politiek. Hij heeft een achtergrond als oud-militair en is in zijn dagelijks werk bezig met het duurzamer maken van logistiek. Wilma van Amerongen uit Driebruggen is de nummer 3. Zij heeft zich in het verleden bezig gehouden met onder meer de kinderopvang in haar omgeving. Op nummer 4 staat onderwijsspecialist Ton Klein uit Reeuwijk Brug. De vijfde plaats wordt bezet door de zeer ervaren Jaap Arens. 

 
Reactie Elly de Vries
“We zijn heel trots op deze lijst”, vertelt lijsttrekster Elly de Vries. “We hebben een goede mix van vrouwen en mannen die verstand hebben van de dingen waar het om gaat in de gemeente. Het toont onze ambitie om hoog te scoren in de komende verkiezingen. De inbreng van D66 is de afgelopen jaren erg succesvol geweest. Onlangs hebben we er bijvoorbeeld nog voor gezorgd dat er een meer geld beschikbaar komt voor het helpen van kinderen die moeite hebben op school. Dat soort ideeën willen we graag meer laten zien. We zijn dan ook klaar voor meer verantwoordelijkheid”, vult zij aan.
 
D66 wil groeien
De D66 fractie keerde afgelopen verkiezingen na een onderbreking weer terug in de raad van Bodegraven-Reeuwijk met 2 zetels. Op de vraag hoeveel zetels zij verwacht antwoord Elly “We gaan zeker groeien. Bodegraven-Reeuwijk kan wel wat meer D66 gebruiken.”
De volledige lijst staat op https://tinyurl.com/D66BRlijst