Cyclus tekent overeenkomst met acht gemeenten

18-12-2017 Gouda - Cyclus heeft afgelopen donderdag nieuwe afval- en grondstoffencontracten afgesloten met de acht aandeelhoudende gemeenten. De contracten gaan in op 1 januari 2018 en hebben een looptijd van 5 jaar. Cyclus heeft de afval- en grondstoffencontracten afgesloten met Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpener- waard, Nieuwkoop, Waddinxveen en Zuidplas.

 

Duurzaam afvalbeheer tegen een marktconform tarief is het vertrekpunt van de nieuwe contracten, die elk op dezelfde transparante wijze zijn opgebouwd. Om gemeenten zo efficiënt mogelijk van dienst te zijn, paste Cyclus eerder het businessmodel aan en voert momenteel diverse besparingsmaatregelen door.

 
Als uitvoeringsorganisatie zamelt Cyclus in opdracht van de gemeenten de verschillende soorten afval in en laat deze duurzaam verwerken tot waardevolle grondstoffen. Het gaat om huishoudelijk afval, afval in de publieke ruimte en afval van maatschappelijk geëngageerde instellingen en organisaties. Naast het inzamelen, beheren van afvalbrengstations, reinigen en verwerken ondersteunt Cyclus haar opdrachtgevers op verzoek in de volle breedte bij het realiseren van de landelijke VANG-doelstelling: maximaal 100 kilogram restafval per inwoner en minimaal 75% afvalscheiding in 2020. De nieuwe contracten vormen een goede basis om samen materiaalkringlopen te sluiten en zo bij te dragen aan de transitie naar een circulaire economie.