RVC ’33 in blessureminuut onderuit

18-12-2017 Reeuwijk-Brug – RVC ’33 leek afgelopen zondag een punt te pakken tegen Spartaan ’20. In de 92e minuut sloegen de Rotterdammers alsnog toe: 2-3. Daarmee gingen de Reeuwijk-Dorpers toch in mineur de winterstop in. Bij een overwinning op de medeconcurrent was dat toch anders geweest. Met tien punten uit de laatste vijf wedstrijden wist RVC de laatste weken de draad goed op te pakken, maar het kreeg in de laatste wedstrijd voor de

winterstop geen vervolg. Het tempo van de wedstrijd lag zondag hoog in de beginfase en het spel ging op en neer. Momenten van slordig balverlies lieten zien dat de bezoekers razendsnel in de counter waren en dat RVC daar echt rekening mee moest houden. Toch was het RVC dat op voorsprong wist te komen na een half uur. Een perfecte voorzet van de uitblinker aan RVC-zijde, Mees Booy, wist het hoofd van Frank Stolwijk te vinden, die op zijn beurt fraai tegendraads inkopte. RVC behield de 1-0 voorsprong tot de rust.

Het in stand houden van de voorsprong werd RVC direct vanaf de aftrap in de tweede helft moeilijk gemaakt. De Spartaan ’20-spelers wisten elkaar beter te vinden en waren nu duidelijk de bovenliggende partij. RVC werd achteruit gedrukt en na 10 minuten was het raak voor de bezoekers: 1-1. RVC kon zich niet voldoende herstellen en leek een hele zware 2e helft tegemoet te gaan, zeker toen het na een uur zelfs op achterstand kwam.

Gevaarlijk balverlies werd genadeloos afgestraft door de bezoekers. De actie eindigde in een goede voorzet en daarna kon de bal vrij ingeschoten worden. Opnieuw leek de thuisploeg zich na een achterstand terug te knokken. Het kwam dan ook op gelijke hoogte door een schot van Zanzibar Booy. De emoties gingen wat hoger oplopen bij Spartaan ’20, waardoor een gele kaartenregen en uiteindelijk een rode kaart snel achter elkaar gegeven werden door de scheidsrechter. Toch kregen de gasten uiteindelijk hun zin. RVC liep uit de formatie en Spartaan wist een gat in de verdediging optimaal te benutten en in de laatste minuut toch de 2-3 binnen te schieten, wat tevens de eindstand werd. Spartaan ’20 mag zich middenmoter noemen en RVC blijft ondanks de goede resultaten van de afgelopen tijd onderin hangen.

► Uitblinker Mees Booy met de voorzet die Frank Stolwijk binnenkopte: 1-0. (Foto: Letty Blanken)