BZ&PC-heren achterhalen koploper SV Haerlem

18-12-2017 Bodegraven - ”Onverwacht en toch gebeurd” dat was de Bodegraafse reactie na het laatste fluitsignaal in Haarlem. Daar nam titelfavoriet en koploper ZV Haerlem het op tegen Z&PC de Zeeuwse Kust en het verloor verrassend van de Zeeuwen. Voor de BZ&PC-heren een unieke kans om via hun wedstrijd tegen het Brabantse DZT ’62 uit Deurne de koploper te achterhalen. De Bodegraafse equipe kwam onrustig op gang.

In een hoog tempo en met verdedigende fouten kwam de ploeg meermaals op voorsprong, maar DZT wist continue bij te blijven tot 4-4. In de tweede periode kon er een klein gat geslagen worden mede dankzij een benutte strafworp, een doelpunt van (balsponsor) Pim Cluistra en het zwemwerk van Rick Sandifort.
Het gat leek in de derde periode te verdwijnen toen DZT terugkwam tot 7-7. Vanaf dit moment kwam BZ&PC op gang en liep het in korte tijd uit naar 10-7, mede dankzij een splijtende pass van Rob Peek op Luke Rijnbeek. Rory van Amsterdam zette met de 12-8 de eindstand op het bord, waarna de talentvolle scheidsrechter Jolf van der Waaij zijn fluit definitief kon opbergen.
”Vooraf waren alle scenario’s uitgedacht door de heren van BZ&PC, behalve deze”, zei Herman van Tongerloo na de wedstrijd. ”Haerlem kwakkelde al weken, iets dat in Bodegraven begon nadat wij zelf hier de zege weggaven. Vandaag viel het kwartje eindelijk eens goed en konden wij profiteren. We zijn er echter nog niet, we zijn nu pas begonnen”. Door het verlies van Haerlem en de winst van BZ&PC staan de ploegen inmiddels beide op 27 punten en haakt De Zeeuwse Kust nog serieus aan met 24 punten. Naast het gat in punten is nu ook het doelsaldo met Haerlem gekrompen van 40 doelpunten naar 10.
 

► René Peek (nr. 8) tikt feilloos binnen. (Foto: Erwin Korevaar)