BZ&PC-dames met gemengde gevoelens winterstop in

18-12-2017 Bodegraven - De Bodegraafse waterpolodames moesten in De Kuil hun meerdere erkennen in de nummer twee van de competitie, MNC Dordrecht. BZ&PC gaf zich echter niet zomaar gewonnen. In een spannend duel waren de gasten uit Dordrecht net iets fortuinlijker en stapten met een 6-7 winst het bad uit. Periodestanden: 2-3, 2-1, 2-2, 0-1. Veel krachtsverschil viel er tussen beide ploegen niet op te merken.

Sterker nog, BZ deed zichzelf tekort door het missen van drie strafworpen en enkele 100-procent kansen.

“Balen", was de korte en veelzeggende analyse van coach Ton Kloosterman. “Ik vond dat we goede controle hadden in onze verdediging. In aanvallend opzicht schoten we te kort. Niet zozeer in het creëren van kansen, maar puur in het afronden. We moeten veel meedogenlozer zijn. We denken er te makkelijk over en gooien nu een bal te vaak gewoon op het doel. Als we dat overtuigender doen, met een echte killersmentaliteit, maken we vanavond vier, vijf extra doelpunten en win je zo’n wedstrijd. Nu zitten we met een zuur gezicht en lege handen.”

2017 was een succesvol jaar voor de Bodegraafse equipe. In april werden de dames op overtuigende wijze kampioen en promoveerden naar het een na hoogste niveau. In de Eerste Klasse kreeg de ploeg te maken met flink meer weerstand. “We hebben ons spel uitgebreid met enkele patronen”, vervolgt Kloosterman. "Zowel in onze aanval als in de verdediging hebben we verschillende systemen ingevoerd. Ook in manmeer-situaties hebben we veel geïnvesteerd en hebben we meerdere oplossingen. Voor 2018 is het doel om al deze systemen verder te perfectioneren. Daar zullen we in trainingen en tijdens wedstrijden hard aan blijven werken”, besluit hij.